Jdi na obsah Jdi na menu
 

Finanční gramotnost

13. 3. 2022


Ve spolupráci s Českou spořitelnou jsme si začali procvičovat finanční gramotnost.
Už víme, co to jsou příjmy a výdaje (umíme si představit, co se skrývá pod těmito pojmy), procvičujeme si na interaktivní tabuli a v pracovním sešitě nákupy, rozlišujeme výdaje na důležité a ty, co nám dělají radost...
Abychom si vše prověřili v praxi, vydali jsme se v pátek na nákup. Každý si měl donést 10 Kč a do této ceny si vybrat jeden výrobek, u pokladny zaplatit, vzít si paragon, poděkovat... Na fotkách můžete vidět naši výuku v praxi. V jednom košíčku se objevily i dva výrobky, celková cena však přesahovala hodnotu 10 korun. Proto se Maty musel rozhodnout, který výrobek koupí a který vrátí. Vyhrál puding:-) Nemohl si sice sníst svůj „nákup“ hned, ale už se těšil domů, jak mu maminka ten banánový puding uvaří.
Ve škole jsme si potom vypočítali, kolik korun jsme mohli v obchodě utratit, kdyby všichni zaplatili 10 Kč, kolik jsme utratili společně doopravdy, kolik jsme ušetřili dohromady a kdo kolik ušetřil jednotlivě.
V obchodě děti ještě měly jeden úkol: na kartičku napsat 3 výrobky, které stojí do 10 Kč.
Děkujeme za trpělivost i paní prodavačce, která měla pro naši akci velké pochopení (i další nakupující).


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Známky v Bakaláři

(tř. učitelka, 13. 3. 2022 15:45)

Dnes jsem dopsala známky za únor, čekala jsem ještě na nemocné, abych jim dala možnost dopsání prací, a pak jsem zase onemocněla já.